За истината не трябва да се извинявам. Това заяви пред БНР

...
За истината не трябва да се извинявам. Това заяви пред БНР
Коментари Харесай

Асен Василев: Истината е, че в момента, нашето заплащане е около 26% от средното в ЕС

" За истината не би трябвало да се оправдавам ". Това съобщи пред БНР вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев по отношение на искане от работодателите да получат опрощение от него поради изявлението му, че част от тях са некомпетентни.

" Истината е, че сега, в случай че погледнем продуктивността на труда, България е към малко на 50% от междинната работливост на труда в Европейски Съюз. Ако погледнем равнището на възнаграждение, нашето заплащане е към 26% от междинното в Европейски Съюз. Т.е. продуктивността на труда доста изпреварва заплащането. има доста аргументи за това. Но истината е, че в случай че в действителност има работодатели, които не могат да обезпечат задоволително добра организация и задоволително добър артикул, тъй че един служащ да отбрани 350 евро на месец, не мисля, че тези работодатели биха останали на пазара ", посочи той.

Василев се съгласи с мнението на работодателите, че страната е неприятен шеф:

" Затова има вицепремиер по дейно ръководство, който работи в посока да се вдигне успеваемостта и да се понижат хората, които непродуктивно работят. Всички министерства и организации ще си създадат нови щатни написания и нови равнища на възнаграждение, тъй че в границите на съществуващия бюджет за личен състав, който имат, да имат по-малко личен състав, който да работи по-ефективно и да е по-добре заплатен ".  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР